Пожарът в общежитието в Трън тръгнал от печка, оставена без наблюдение, спасените хора, които я обитавали, са в неравностойно положение

Оставена без наблюдение запалена печка на твърдо гориво е причината за възникване на пожара в общежитието към бившия строителен техникум в град Трън, съобщават от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Сигналът за пожара е подаден вчера в 11:26 часа в Оперативния център при Регионална здравна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник. Сигналът е за пожар на покрив на триетажно общежитие на „Център за настаняване на хора в неравностойно положение“ в град Трън. Към момента на пожара в общежитието е имало 18 човека. Загинали и пострадали няма, уточняват от пожарната.

Това е пореден пожар в сградата, от която трънчани и преди са забелязвали пламъци от коминните инсталации. След инцидента евакуираните семейства, обитавали общежитието, са настанени при свои близки и роднини. От Община Трън ще ги настанят в други помещения, които в момента се подготвят. Организирана е и дарителска акция по събиране на дрехи, храна и други полезни за семействата неща.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...