Адреналин на четири колела в Брезник: Дами показаха майсторско паркиране в гимназията – ВИДЕО+СНИМКИ

Невиждано досега в град Брезник зрелищно паркиране на автомобили показаха участнички в Дамско рали “Перник” ‘2023, предаде репортер на Zapadno.com.

Днес от центъра на град Перник към част от населените места в община Брезник се отправиха над 20 екипажа, които участват във второто издание на възроденото Дамско рали. Стартът беше даден в 10 часа и след около 20 минути първият състезател достигна първото изпитание в махала “Палилула” в брезнишкото село Велковци. Автомобилите продължиха към село Ноевци, откъдето се отправиха за летището край село Слаковци. Там участничките, които бяха придружени и навигирани от свои роднини, направиха обиколка и продължиха към двора на средно училище “Васил Левски” в град Брезник.

Една по една участничките показваха своите умения по три вида паркиране – преден, заден и страничен гараж. Освен за правилно паркиране съдия следеше за времето, за което се преминава изпитанието. Някои се справяха по-бързо и без грешки, други пък имаха пропуски. Представянето им се наблюдаваше от малък брой публика – предимно ученици, майки, част от екипажите и ръководството на брезнишката гимназия. Обективът на Zapadno.com засне част от по-зрелищните маневри за пропусналите адреналина на четири колела. След приключването на паркирането автомобилите се отправиха един по един към центъра на Перник, където се състоя награждаване.

Организатор на възроденото Дамско рали е автомобилен ретро клуб “АвангарД Класик” с подкрепата на Община Перник. Първото Първото Дамско рали в област Перник се е провело през далечната 1970-та година. Прочетете още по темата в публикацията: Дамско рали ще премине през Брезнишко, автомобили ще направят изпитания на летището край Слаковци и в двора на гимназията в Брезник.

Вижте във видеата на Zapadno.com зрелищни начини на паркиране на автомобили, управлявани от дами (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Разгледайте снимки на част от демонстрациите по паркиране в двора на брезнишката гимназия:

Виж също...

Loading...