Анонимни телефонни сигнали постъпиха в Общинска избирателна комисия-Брезник срещу поставени агитационни материали на територията на общината

Общинска избирателна комисия-Брезник е взела решение за премахване или изземване на агитационни материали, поставени или разпространени в нарушение на Изборния кодекс, видя Zapadno.com.

Решението е от днес и във връзка с постъпили анонимни телефонни сигнали, относно поставени агитационни материали в нарушение на Избирателния кодекс. При подаването на сигналите не са конкретизирани населени места на територията на община Брезник, за които се отнасят нарушенията.

Общинската избирателна комисия е взела решение, което е на основание Избирателния кодекс, да укаже на всички политически партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети да спазват стриктно правилата за поставяне на агитационни материали. Освен това се указва на временно изпълняващите длъжностите кмет на община Брезник и кмет на кметството в Ноевци, както и на кметските наместници, и при необходимост със съдействието на органите на МВР, при наличие, да премахват или изземват агитационните материали, поставени или разпространени в нарушение на кодекса.

Виж също...

Loading...