Наследничка на певицата от Трън Гюрга Пинджурова очарова в “Гласът на България” с таланта си – ВИДЕО

23-годишната Ивана Николова, която е пра-правнучка на известната народна и оперна певица от Трън Гюрга Пинджурова, се изяви в телевизионното музикално реалити предаване “Гласът на България” по bTV, видя Zapadno.com.

Участието на младото момиче беше излъчено снощи в 7 епизод на 10-тия сезон на предаването. “Бях вече 5-ти – 6-ти клас реших окончателно, че аз ще бъда музикант. Ще бъда като Хана Монтана. И казах на майка ми да ме запише в училище с музика. Това не ми беше достатъчно очевидно, защото Хана Монтана не се става лесно. И помолих майка ми да ме запише и на частни уроци”, каза Ивана Николова в “Гласът на България”.
Майка и споделя, че нейната прабаба е певицата Гюрга Пинджурова. “Още от малка е много амбициозна. Моята прабаба е Гюрга Пинджурова. Нещо има, което е останало от тази жена в нея”, каза майката на Ивана.

Нейното изпълнение във формата очарова и затова Ивана Николова продължава участието си в отбора на певеца Миро. „Притежава качества, вярвам, че тепърва ще се разгърне нейният потенциал“, коментира Миро.

Певицата Гюрга Пинджурова е родена на 18 април 1895 година в Трън. Тя е била шестото дете на Гюро Майстора, известен тогава трънски дюлгерин. От 1938 година започва да пее на живо народни песни по Радио “София”. През 1939 година се появяват първите и плочи с народни песни. След 9 септември 1944 година развива богата концертна дейност и става една от най-популярните изпълнителки на народни песни в България. За заслугите и към народната музика през 1969 година Гюрга Пинджурова е удостоена със званието „народен артист“. Умира на 10 ноември, 1971 година в София.

Вижте във видеото на “Гласът на България” изпълнението на Ивана Николова (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...