В сряда времето ще се задържи топло с температури от 25 до 31 градуса, сутрина ще бъде мъгливо, а следобед облачно

В сряда ще има разкъсана облачност и сутрешни мъгли, следобед облачността ще е значителна. Ще се задържи топло, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 15 до 10 градуса, по Черноморието до 17 градуса. Сутринта ще бъде мъгливо, бързо от запад на изток ще се заоблачава. През деня над страната ще има значителна облачност, по-плътна в северозападните райони, а на изток от високия етаж. Следобед облаците ще се уплътняват, без валежи.

Вятърът ще бъде слаб, предиобед от изток, следобед от запад с тенденция за усилване със скорости до 35 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от северозапад със скорости до 30 – 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса, по Черноморието до 29 – 31 градуса.

Времето в Европа

Валежите над Атлантическото крайбрежие на Португалия и на Франция и над Северните части от континента ще продължават. Над Балканите преносът на по-хладен въздух се сменя с навлизане на по-топъл от югозапад и мъглите ще бъдат често явление в сутрешните часове.

Времето през следващите дни

В сряда ще се задържи облачно с превалявания в западната половина от страната. В четвъртък ще се установи дъждовно време, през нощта валежите ще спират и временно облаците ще се разкъсват. В петък следобед отново ще вали.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...