Големият брой регистрирани за гласуване във Филиповци идва от избиратели в дома за възрастни хора в селото

Необичайно големият брой регистрации преди местния вот в трънското село Филиповци идва от частния дом за възрастни хора в населеното място. Това поясни за Zapadno.com заместник-областният управител на област Перник Илинка Никифорова.

Припомняме, че село Филиповци попадна в списък с общо 343 малки населени места в България, в които е налице необичайно голям брой регистрации преди местния вот. Списъкът бе оповестен преди седмица от Министерство на регионалното развитие и благоустройството след направена проверка. Прочетете още по темата в публикацията: Трънското село Филиповци е сред рисковите населени места с необичаен ръст на регистрациите за гласуване.

Миналата седмица на въпрос на Zapadno.com по темата областният управител на област Перник Людмил Веселинов отговори, че в областната управа е получено разпореждане от министър-председателя академик Николай Денков за проверка на регистрираните за гласуване в трънското село Филиповци. Прочетете още по темата в публикацията: Регистрираните за гласуване в село Филиповци ще бъдат проверявани след разпореждане от министър-председателя.

Вчера заместник-областният управител на област Перник Илинка Никифорова уточни, че комисия е извършила проверка и се е установило, че “проблемът идва от движението на хора, които се регистрират в дома за възрастни хора” в селото. Днес от областната управа трябваше да дадат повече подробности по темата с проверката, но тъй като чиновниците са много заети заради изборите в неделя, такива към късния следобед няма.

Виж също...

Loading...