На Димитровден ще превалява в Добруджа и южната половина от страната, температурите по високите западни полета ще достигат 21 – 22 градуса

На 26 октомври ще има разкъсана облачност и сутрешни превалявания в Добруджа. Следобед се очакват нови валежи в южната половина от страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 17 до 12 градуса, по Черноморието до 18 градуса. Сутринта на изток ще превалява, а на запад ще бъде слънчево. Предиобед от запад на изток ще се заоблачава. В южната половина от страната ще превалява, с по-интензивни валежи в Странджа и на юг от Бургас, с количества до 15 литра на квадратен метър. В Източните Родопи ще прегърми.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от югозапад със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от запад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, в Западна България по високите западни полета до 21 – 22 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...