Община Брезник получава допълнителни малко над 17 хиляди лева за читалищата и музея, а за трънското читалище са одобрени 9 469 лева

Допълнителни трансфери са одобрени и ще се предоставят по бюджетите на Общините Брезник и Трън. Средствата са предназначени за читалищата в двете общини и музея в Брезник. Решението за предоставянето им е взето от Министерски съвет на провелото се на 18 октомври правителствено заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Миналата седмица със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 12 329 317 лева за финансиране на държавните културни институти в областта на културното наследство и библиотечното дело, на музеите, художествените галерии и библиотеките с регионален характер и на читалищата. От тях 10 757 317 лева се отпускат по бюджетите на общини за финансова подкрепа на музеите, художествените галерии и библиотеките с регионален характер и на читалищата, а 1 572 000 лева ще бъдат предвидени по бюджета на Министерство на културата за финансова подкрепа за държавните културни институти в областта на културното наследство и библиотечното дело.

От одобрените допълнителни средства 6 114 лева са предвидени за музея в Брезник и още 11 140 лева за читалищата в Брезнишко. Общата сума на допълнителния трансфер за Община Брезник е в размер на 17 254 лева. За Община Трън допълнителни 9 469 лева, които са предназначени за народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...