В неделя на запад ще има повече слънце, а над източните райони ще е облачно, максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса

В неделя денят ще започне с разкъсани облаци и повече слънце на запад, а следобед облачността над източните райони ще се увеличи временно, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 19 до 12 градуса. През деня ще има разкъсана облачност, значителна над източните райони, на запад ще има повече слънце. Следобед в Източна Стара планина ще превали слабо. През нощта ще превали в северните и в източните части от страната.

Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат умерен ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, по Черноморието до 24 градуса.

Времето в Европа

Валежите над Атлантическото крайбрежие на Португалия и на Франция и над Северните части от континента ще продължават. Над Балканите по-хладен и влажен въздух от запад ще понижи слабо температурите, сутрешните мъгли през следващите дни ще бъдат често явление.

Времето през следващите дни

В неделя денят ще започне с разкъсани облаци и повeче слънце, а следобед облачността над източните райони ще се увеличи временно. Слаби валежи се очакват в Източна Стара планина, и по Южното Черноморие. В понеделник ще има повече слънце. Във вторник сутринта ще се стелят мъгли и ниски облаци. В сряда с усилване на вятъра ще премине хладна вълна с валежи главно в севените райони. В планините над 2000 метра ще превали и мокър сняг. В четвъртък циклон с център над Гърция донесе дъждове в Южна България, количества до 15 литра на квадратен метър. В петък от запад на изток ще премине бързо нова порция влажен и хлъден въздух с валежи над страната, по-интензивни в западните райони, а в планините
ще вали дъжд и сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Наталия Стойнева

Виж също...

Loading...