В секционната избирателна комисия в село Гигинци смениха устройство за виденаблюдение на процеса на броене на бюлетините

Час и половина преди края на изборния ден в секционните избирателни комисии в община Брезник няма възникнали проблеми, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на изборите от секционната избирателна комисия в село Гигинци са съобщили на Общинска избирателна комисия-Брезник, че устройството за видеонаблюдение на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден не работи. От Общинската избирателна комисия е информирала “Информационно обслужаване”, откъдето в следобедните часове са предоставили ново устройство за видеонаблюдение за секционната избирателна комисия в Гигинци.

Новото устройство е изписало на дисплея, че ще стартира най-рано в 19:30 часа. То е предоставено от “Информационно обслужване” със съответния приемо-предавателен протокол. В секционната избирателна комисия в село Гигинци право да гласуват имат 84 избиратели, поясни за Zapadno.com председателят на Общинска избирателна комисия-Брезник Светлана Петкова.

Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 29 октомври, ще е достъпно на интернет адрес: https://evideo.bg/. Всеки гражданин, който желае да наблюдава процеса по обработване на изборните книжа в дадена секционна избирателна комисия в страната, може да го направи на посочения сайт.

Виж също...

Loading...