Почти половината от избирателите в Брезнишко и Трънско са гласували в късния следобед, вотът протича без проблеми

Без проблеми протичат местните избори в общините Брезник и Трън. В късния следобед на изборния ден почти половината от имащите право да гласуват са упражнили своя вот, предаде репортер на Zapadno.com.

Към 16:00 часа в община Трън са гласували 45,32 % от избирателители или 1 451 човека. До момента няма сигнали за проблеми в секционните избирателни комисии. Всичките 19 избиратели с трайни увреждания, които не могат да упражнят правото си на глас в изборно помещение и са заявили, че желаят да гласуват, са упражнили вота си чрез подвижната изборна кутия, поясни за Zapadno.com секретарят на община Трън Станислава Алексиева.

Към 16:00 часа в община Брезник са гласували 48 % от избирателите. В общината право да гласуват имат 5 047 човека. Подвижната избирателна кутия, с която са заявили, че ще гласуват 43-ма избиратели с трайни увреждания продължава да обикаля по адреси на тези гласоподаватели. Безпроблемно протичат изборите и няма проблеми в секционните избирателни комисии, поясни за Zapadno.com секретарят на община Брезник Иванна Венева.

Виж също...

Loading...