Балотаж в село Кошарево: Милка Боянова и Юлиян Стоянов продължават към втори тур на изборите за кмет

Нито един от тримата кандидати за кмет на кметството в брезнишкото село Кошарево не е събрал убедително мнозинство от гласовете и двама от тях отиват на балотаж, предаде репортер на Zapadno.com.

При 100 % обработен протокол от секционната избирателна комисия в селото данните показват, че действителните гласове са били 100. От тях един избирател е решил да не подкрепи никого.

Дългогодишният бивш кмет на селото Милка Боянова, която сега се явява с листата на коалиция “Алтернативата на гражданите” е получила доверието на 43-ма избиратели. Десет човека по-малко са гласували за кандидата от коалиция “БСП за България” Юлиян Стоянов.

Въпреки че на национални избори за парламент селото гласува с мнозинство за ГЕРБ, кандидатът от тази партия Иванка Устова се нарежда на трето място в надпреварата за кмет на Кошарево с 23 действителни гласове.

По-малко от 10 гласа са били нужни на Милка Боянова да има над 50 процента от гласовете и да спечели на първи тур. Затова в неделя отново ще се броят бюлетини, но избирателите ще избират само между Милка Боянова и Юлиян Стоянов.

След проблемите в политическа партия БСП през последните години, на много места в България кандидатите от коалиция „Алтернативата на гражданите“ всъщност са някогашни привърженици и кандидати на БСП, които са недоволни от настоящото управление на партията. Ако и в Кошарево е така, може да се окаже, че изборът в селото е „настоящи привърженици на БСП“ срещу „бивши привърженици на БСП“.

Виж също...

Loading...