Във вторник бързо от запад на изток ще се заоблачава с преминаването на хладна вълна с валежи главно в северозападните райони

Във вторник сутринта ще се стелят мъгли и ниски облаци, през деня ще бъде слънчево. С усилване на вятъра през нощта ще премине хладна вълна с валежи главно в северозападните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 15 до 10 градуса, по високите западни полета от 7 до 9 градуса. Сутринта ще бъде слънчево с намалени видимости по поречията в северозападните райони и Марица. Бързо от запад на изток ще се заоблачава. Над страната късно следобед и през нощта ще премине облачна вълна. Ще превали в крайните северозападни райони, в Стара планина, над 2000 метра дъжд и сняг.

Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорости до 30 километра в час с тенденция за усилване късно следобед и през нощта. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от запад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, на север от планините, Велико Търново и Русе до 28 – 30 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...