Единственият кандидат за кмет на трънското село Филиповци Теодор Попов събра 84 гласа, а 6 от избирателите пожелаха да не го подкрепят

При 100 % обработени протоколи от секционните избирателни комисии в трънското село Филиповци досегашният кметски наместник и единствен кандидат за кмет на кметството в населеното място Теодор Попов печели изборите, предаде репортер на Zapadno.com.

Теодор Попов ще е първи мандат кмет на Филиповци. Досега той беше назначен за кметски наместник от общинската администрация в Трън. Теодор Попов е кметски наместник на селото от 2019 година. Преди това не се е занимавал с политика. Работил е в други сфери. Той е от селото. На местните избори се яви като кандидат, издигнат от политическа партия ГЕРБ.

На местните избори за него са гласували 84 от имащите право на глас 169 избиратели. Да не го подкрепят на изборите са избрали 6 човека. Впечатление прави, че в секционната избирателна комисия в частния дом за възрастни хора в селото никой не е гласувал на вота за кмет на местното кметство. В 4:00 часа днес Общинска избирателна комисия-Трън излезе с решение за обявяване на Теодор Попов за избран кмет на Филиповци с 84 действителни гласа.

Дни преди вота в няколко публикации читателите на Zapadno.com научиха, че село Филиповци е в списък с общо 343 малки населени места в България, в които е налице необичайно голям брой регистрации преди местния вот. Списъкът бе оповестен преди седмица от Министерство на регионалното развитие и благоустройството след направена проверка. В крайна сметка се установи, че големият брой регистрирани идва от имащи право на глас в частния дом за възрастни хора. Прочетете още по темата в публикацията: Големият брой регистрирани за гласуване във Филиповци идва от избиратели в дома за възрастни хора в селото.

Виж също...

Loading...