Нова опозиция в Общински съвет-Трън и много нови имена сред общинските съветници

Общинска избирателна комисия-Трън обяви имената на избраните общински съветници за новия Общински съвет. В състава политическа партия ГЕРБ има шестима представители, заформилата се по време на изборите местна опозиция от политическа партия “Има такъв народ” има четири места и едно печели коалицията “БСП за България”, предаде репортер на Zapadno.com.

В 4:39 часа на 30 октомври Общинска избирателна комисия-Трън е излязла с решение, с което избира общински съветници въз основа на получените данни от протоколите от секционните избирателни комисии. След преброяване на бюлетините и разпределяне на преференциите са обявени имената на новите съветници в Трън.

От листата на ГЕРБ са досегашният председател на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев, Емилия Иванова, Златка Александрова-Стоянова, Мариела Иванова, Михаил Манчев и Сашка Иванова. От листата на “Има такъв народ” са кандидатиралият се, но неизбран за кмет на община Трън Мартин Томов, Бойка Григорова, Борис Ангелов и Симеон Иванов. Последното 11-то място е за досегашния общински съветник в Общински съвет-Трън Ташко Минков, който на тези избори беше издигнат от коалицията “БСП за България”.

По време на предизборната кампания лагерът на неизбрания за кмет на Трън Мартин Томов поведе кампания срещу досегашното управление на общината край границата. Това означава, че в Общинския съвет за мандат 2023 – 2027 ще се заформи опозиция, каквато липсваше през последните 4 години. Допреди местните избори през 2019 година опозиция в местния минипарламент имаше от БСП.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...