Изпълнението на артистките от брезнишкия театър С. Рангелова-Павлова и И. Иванова впечатли журито на фестивала на любителските театри в Самоков

Артистките от самодейния читалищен театър “Леонид Суботинов” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870″ Симона Рангелова-Павлова и Ивета Иванова са били сред номинираните за роли на десетото издание на Националния фестивал на любителските театри “Театър без граници” в Самоков, научи Zapadno.com.

На 23 октомври самодейният читалищен театър на Брезник представи на фестивала в Самоков комедийната постановка от френския драматург Марк Камолети “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”). Брезнишките театрали бяха първите, които изпълниха роли на тазгодишното издание на “Театър без граници”. Тяхното участие е наблюдавано и оценявано от жури с председател Богдана Костуркова и членове Любен Чаталов и Станислав Пищалов.

Превъплъщението в ролите на артистките Симона Рангелова-Павлова и Ивета Иванова се е харесало на журито, тъй като двете са били номинирани за награди за най-добра женска роля и поддържаща женска роля. Въпреки представянето им други номинирани артистки в категориите са наградени.

Това бе второ участие на самодейния читалищен театър на Брезник във фестивала за любителските театри в Самоков. През 2018 година артисти изиграха “Не всеки крадец е мошеник” на сцената на “Театър без граници”.

Снимка: Симона Рангелова-Павлова

Виж също...

Loading...