Кандидати за брезнишки общински съветници обжалваха заличаването си от кандидатските листи пред Върховния административен съд

Трима кандидати за общински съветници в Общински съвет-Брезник за мандат 2023 – 2027 са обжалвали решение за обявяване на регистрациите им като недействителни. Решението е обжалвано пред Върховния административен съд, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на месец октомври с решение на Централната избирателна комисия 11 кандидати за общински съветници в страната бяха заличени от кандидатските листи. Централната избирателна комисия беше посочила в мотива си едновременното участие на кандидатите за съветници в инициативни комитети за издигане на независими кандидати за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври.

Сред тези 11 заличени кандидати бяха Росен Огнянов, Янка Хранова и Борислав Стоянов. На местните избори те се явиха като кандидати от партия „Българска социалдемократическа партия“, но същевременно и като членове в инициативен комитет за издигане независимата кандидатура за кмет на община Брезник на Васил Узунов. Решението е било изпратено до Общинска избирателна комисия-Брезник.

В законовия срок тримата са обжалвали решението на Централната избирателна комисия пред Върховния административен съд. Решението на съда по казуса е било в полза на кандидатите и с него са се съобразили от Централната избирателна комисия, която от своя страна е отменила решението за заличаването на имената от кандидатските листи. Това поясни за Zapadno.com председателят на Общинска избирателна комисия-Брезник Светлана Петкова.

Вотът в неделя осигури места в Общински съвет-Брезник на Росен Огнянов и Янка Хранова. Прочетете още по темата в публикацията: Ако Тинков беше останал с БСП, партията щеше да има мнозинство в Общински съвет-Брезник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...