На 1 ноември през страната с усилване на вятъра ще премине хладна вълна с временни разкъсвания на облачността

В сряда с усилване на вятъра ще премине хладна вълна с валежи главно в южните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 15 до 10 градуса, по високите западни полета от 6 до 8 градуса. Сутринта западен вятър ще подгони облаците на изток. Валежите в северните райони бързо ще спират и облачността временно ще се разкъса. Следобед ще започне ново увеличение на облачността. През нощта, срещу четвъртък, ще вали в Южна България. Слабо ще захладнее. Ще премине хладна вълна с валежи главно в южните райони.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорости до 30 километра в час, с тенденция за усилване късно следобед и през нощта. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса, по Черноморието 23 – 25 градуса.

Времето в Европа

Дъждовни облаци над централните части от континента ще се насочват към Балканите. По-студените въздушни маси ще обхващат Скандинавските страни, достигат на юг до Северна Германия и спират своя ход на юг под влияните на област от високо налягане. По-съществени ще бъдат валежите в Прибалтика и на юг в страните около Алпите с количества до 20 – 30 литра на квадратен метър. Над Балканите по-хладен и влажен въздух от запад ще понижи слабо температурите, с ветровито време и превалявания по северните склонове на Стара планина.

Времето през следващите дни

В сряда през нощта с усилване на вятъра през нощта ще премине хладна вълна с валежи главно в южните райони. В четвъртък ще премине циклон с център над Гърция и ще донесе дъждове с количества до 15 – 20 литра на квадратен метър. В планините над 2000 метра ще превали дъжд и мокър сняг. В петък ще има повече слънце, ще бъде ветровито. В събота се очакват нови валежи и захлаждане.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...