Васил Узунов и Цветислава Цветкова ще положат клетви за управлението на общините Брезник и Трън на тържествени сесии през следващата седмица

Първи заседания на новоизбраните Общински съвети в Брезник и Трън ще бъдат свикани през следващата седмица, съобщи за Zapadno.com заместник-областният управител на област Перник Илинка Никифорова.

Свикването се прави от областния управител и е съобразно Закона за местното самоуправление и местната администрация. Преди началото на заседанията новоизбраните общински съветници и кметове ще положат клетва да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от общината. Ще присъстват представители на Общинските избирателни комисии в Брезник и Трън. След подписване и на клетвен лист общинските съветници и кметовете встъпват в правомощията си. След това заседанията продължават, водени от най-възрастните общински съветници, и вече може да бъдат взимани решения. На първите сесии се избират председателите на Общинските съвети.

Първото заседание на Общински съвет-Трън за мандат 2023 – 2027 ще се проведе на 6 ноември от 11 часа. Заседанието на Общински съвет-Брезник за мандат 2023 – 2027 е насрочено за 9 ноември от 11 часа, поясни за Zapadno.com заместник-областният управител Илинка Никифорова.

На заседанието в Трън ще положат клетви 11 общински съветници, преизбраният кмет на община Трън Цветислава Цветкова и новоизбраният кмет на село Филиповци Теодор Попов.

На заседанието в Брезник клетви ще положат 13 общински съветници, преизбраните кметове на община Брезник Васил Узунов и на село Ноевци Асен Асенов, както и новоизбраните такива на село Слаковци Димитър Димитров и на село Велковци Валентина Любенова. Клетва ще положи и новият кмет на село Кошарево, но кой ще е той ще се реши на балотаж тази неделя.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...