В петък през страната ще премине поредна хладна облачна вълна, вятърът ще се усилва късно следобед и през нощта

В петък от запад на изток ще преминават облачни ивици. В южните райони ще има повече слънце, ще бъде ветровито, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 14 до 9 градуса, по високите западни полета от 6 до 8 градуса. Сутринта западният вятър ще подгони облаците над източните райони към Черно море. Предиобед за кратко ще има слънце и бързо от запад ще се заоблачава. През нощта ще превалява в северозападните райони, с което започва преминаване на хладна облачна вълна над страната.

Вятърът ще бъде слаб, предиобед от северозапад, следобед от юг-югоизток със скорости до 30 километра в час, с тенденция за усилване късно следобед и през нощта. По високите части на планините ще духат умерени силни ветрове от запад-югозапад със скорости до 70 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса, по Черноморието 22 – 25 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...