Превозът от Брезник до Божурище очаква финално решение, взето от републиканска транспортна комисия

4-годишната липса на обществен превоз от Брезник до Божурище очаква последното решение, от което ще стане ясно дали такъв ще има в бъдеще, предаде репортер на Zapadno.com.

От 4 години няма кой да извършва обществен превоз по линията Брезник – Божурище – София. Причината е, че фирмата-превозвач, която извършваше превоз на пътници по тази линия, караше хора и по отсечката Брезник – Сливница – София. От години пък отсечката между сливнишките села Ракита и Гургулят е в много окаяно състояние, въпреки че е част републикански третокласен път 811. Това бе и причината фирмата-превозвач да спре курсовете си по двете линии – Брезник – Сливница – София и Брезник – Божурище – София. Припомнете си още по темата в публикацията от 2019 година: Лошото състояние на пътя между общините Брезник и Сливница принуди фирма за пътнически превози да закрие курсовете за София. През тази година започна ремонт на проблемната отсечка между общините Брезник и Сливница, а обновяването на тази между Брезнишко и община Божурище е почти завършено.

На 4 октомври тази година се е провело заседание на републиканската транспортна комисия, на която областните управи на Перник и София са внесли предложения маршрутни разписания по автобусна линия София – Брезник, които са от републиканската транспортна схема, да бъдат прехвърлени от квотата на Столична община в квотата на Община Брезник.

В момента Областна администрация-Перник очаква протокол с решенията от провелото се заседание. Очаква се решението, с което ще стане ясно дали Община Брезник ще може или не да бъде възложител на автобусната линия, която досега е възлагана от Столична община.

От Обшина Брезник също участваха в процеса по намиране на изход от ситуацията. Прочетете още по темата в публикацията: Община Брезник за пътнически неволи: Предприехме всички действия, които са в компетенциите ни за автобусната линия през Божурище.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...