Ремонтираха покрива на бившето кметство в село Гоз с 50 хиляди лева след промяна в капиталовите разходи

Увеличават се средствата за ремонт на улица в село Ноевци и се пренасочват пари за покрива на село Гоз. Това се случи след като Общински съвет-Брезник одобри извършването на промяна в поименния списък за капиталови разходи през 2023 година, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелото се на 28 септември заседание на общинските съветници беше гласувано да бъдат добавени 2 576 лева общински пари към капиталовите разходи. Тези средства ще бъдат използвани, за да бъде закупен настолен компютър и лазерен принтер със скенер (мултифункционално устройство). За да се случи това в поименния списък се добавят обекти за нуждите на услугата „Асистентска подкрепа“.

С решението си по докладната съветниците отказват предвидени 35 000 лева за фотоволтаична електроцентрала. Част от парите за централата идват от перо „Концесия и дарение“ – това са 4 732 лева. Тези средства ще бъдат прибавени към други 8 424 лева от концесия, които заедно със субсидия от републиканския бюджет в размер на 46 844 лева ще се използват за улица в село Ноевци.

Останалите малко над 30 хиляди лева от фотоволтаичната електроцентрала ще се пренасочат към ремонта на покрив на бившето кметство в село Гоз. За същия ремонт се добавят и 15 000 лева от парите, които са предвидени за саниране на Центъра за социални услуги. Така след отпадането на парите за фотоволтаична електроцентрала, орязването на санирането и разместванията за улицата в Ноевци се освобождават общо 50 000 лева, които са предназначени за ремонта на покрива на бившето кметство на село Гоз.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...