Бойчо Харалампиев отново повежда Общински съвет-Трън, новите съветници се заклеха – ВИДЕО

Новите общински съветници на Общински съвет-Трън за мандат 2023 – 2027 положиха клетва, предаде репортер на Zapadno.com.

Полагането на клетва се случи на свикана от областния управител на област Перник Людмил Веселинов тържествена първа сесия на Общински съвет-Трън за мандат 2023 – 2027. Заседанието се проведе в зала “Екомилк” в народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, където съветниците положиха клетва. Те подписаха и клетвени листове в присъствието на представители на Общинска избирателна комисия-Трън, Община Трън, местни институции и граждани.

В новия Общински съвет от листата са Бойчо Харалампиев, Емилия Иванова, Златка Александрова-Стоянова, Мариела Иванова, Михаил Манчев и Сашка Иванова. От листата на “Има такъв народ” са Мартин Томов, Бойка Григорова, Борис Ангелов и Симеон Иванов. Последното 11-то място е за Ташко Минков, който на тези избори беше издигнат от коалицията “БСП за България”.

След полагане на клетва най-възрастният общински съветник Бойчо Харалампиев поведе заседанието. Той бе предложен и за председател на Общински съвет-Трън. От групата на “Има такъв народ” предложиха някои млад съветник от ГЕРБ да бъде председател на Общински съвет-Трън. Друго име не бв предложено. След избор на комисия се проведе избор за председател на Общинския съвет. При преброяването на вота стана ясно, че с 9 гласа Бойчо Харалампиев е избран за председател на местния мини парламент. От своя страна той благодари за оказаното доверие, каза че ще работи за съвместното взаимодействие между кмета на Трън, Общинския съвет и общинската администрация за просперитета на община Трън и пожела да се забрави предизборната кампания.

Вижте във видеото на Zapadno.com как новите общински съветници положиха клетва (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...