След смъртта на мъж в село Режанци задържаха двама братя, единият е бивш зет на починалия

Двама са задържани във връзка със смъртта на 69-годишен мъж от Брезнишко, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха в село Режанци е извършено убийство. От полицията допълват, че сигнал за починал мъж под навес в къщата му в село Режанци е подаден на 4 ноември, около 7:20 часа на телефон 112. Служители на Център за спешна медицинска помощ-Перник, Областна дирекция на МВР-Перник и съдебен лекар посетили местопроизшествието. Спешните медици констатирали смъртта на 69-годишният мъж, а органите на реда и патоанатома извършили оглед.

Установено е, че е разбита входната врата на къщата му и е извършена кражба на 3 броя ловни пушки, мобилен телефон и приемник за телевизор. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Перник са задържани двама братя на 40 и 44-годишна възраст, познати на полицията и осъждани. Изяснено е, че 44-годишният е бивш зет на починалия и семействата от дълго време имали непрекъснати търкания и проблеми.

Ловните пушки са намерени скрити в гориста местност в района на пернишко село. Първоначално е започнато разследване за убийство по член 115 от Наказателния кодекс. След извършената аутопсия е установено, че смъртта е настъпила от получен инфаркт.

Води се досъдебно производство за грабеж по член 199, алинея 1, точка 2 вр. член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Перник.

Виж също...

Loading...