Емилия Максимова участва в годишна среща на краеведи от област Перник, на която бяха представени авторски трудове

Годишна среща на краеведите от област Перник се проведе в тържествената зала на Минна дирекция, предоставена с любезното съдействие и домакинството на Областна администрация-Перник. Организаторите и водещи Детелина Денчева и Нонка Кръстева поздравиха авторите, издали книги през календарната година и представиха онези от тях, които присъстват за пръв път на среща в подобен формат. Симеон Мильов, Славчо Чанев, Румен Иванов, Людмил Марков, Георги Радославов, Емилия Максимова, Мартин Борисов, Веска Негованска, Борис Господинов и други представиха накратко трудовете си, съобщиха от Държавен архив-Перник.

Направен бе обзор на всичките новоиздадени книги с краеведска тематика, които могат да бъдат открити в научните библиотеки на Държавен архив-Перник и Регионален исторически музей и във фонда на Регионална библиотека „Светослав Минков“. Отчете се участието на представители на дружеството в научни конференции в страната и се обсъдиха следващите в рамките на настоящата година.

Участниците в годишната среща на краеведите бяха поздравени от женска певческа фолклорна група „Седмошарица“ при народно читалище „Нови хоризонти-2009“. Организаторите изказаха специална благодарност на Веска Негованска и Валентин Дрехарски за оказания благотворителен жест. Събитието бе отразено от БТА – Перник и канал „Струма“.

Снимка: Държавен архив-Перник

Виж също...

Loading...