За смъртта на 69-годишния мъж от Режанци подозират двамата братя, които са задържани за 72 часа

Двамата братя, който бяха задържани за смъртта на 69-годишният мъж от брезнишкото село Режанци са привлечени като обвиняеми, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Припомняме, че сигнал за починал мъж под навес в къщата му в брезнишкото село Режанци бе подаден на 4 ноември, около 7:20 часа на телефон 112. Пристигналите на място медици констатирали смъртта, а при предприетия оглед криминалистите установили разбита входната врата на къщата, от която били откраднати 3 ловни пушки, мобилен телефон и приемник за телевизор. В рамките на оперативните действия, проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура-Перник, разследващите задържали двама братя на 40 и 44-годишна възраст, познати на полицията и осъждани. Органите на реда установили, че 44-годишният е бивш зет на починалия и семействата от дълго време имали непрекъснати търкания и проблеми. Ловните пушки са намерени скрити в гориста местност в района на пернишко село.

Първоначално е започнато разследване за убийство по член 115 от Наказателния кодекс, но след извършената аутопсия е установено, че смъртта е настъпила от получен инфаркт. Така разследването продължава по образувано досъдебно производство за грабеж  – член 199, алинея 1, точка 2 вр. член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс.

След проведени множество процесуално-следствени действия двамата братя са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление и са привлечени като обвиняеми. Предстои да бъде внесено искане в съда, за налагане на мярка за неотклонение.

Виж също...

Loading...