Спрямо починалия 69-годишен жител на село Режанци е употребена сила, събират се още доказателства за изясняване на смъртта му

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Перник се водят действия по разследване на извършено престъпление по член 199, алинея 1, точка 2, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение.

На 4 ноември 2023 година в Районно управление на МВР-Перник е получен сигнал за открито тяло на мъж в село Режанци. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели, иззети са веществени доказателства. Установена е самоличността на пострадалия 69-годишен мъж.

Първоначално е образувано досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт – престъпление по член 115 от Наказателния кодекс. Според заключението на извършената съдебномедицинска експертиза причината за смъртта на мъжа е инфаркт.

В хода на разследването са събрани доказателства за извършен грабеж над починалия. От имота му в село Режанци били отнети три огнестрелни оръжия – пушка, полуавтомат и карабина с монтиран уред за нощно виждане, два патрондаша с множество боеприпаси, инфрачервен фенер, приемник за телевизия и интернет, мобилен телефон. Спрямо мъжа била употребена сила.

Събрани са доказателства за виновността на две лица за извършеното престъпно деяние – на 44 години и на 40 години. С постановление на прокурор те са привлечени в качеството на обвиняеми.

По искане на Окръжна прокуратура-Перник съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата, които са осъждани.

Продължава събирането на доказателства за цялостното изясняване на случая. Възложено е извършване на допълнителна съдебномедицинска експертиза.

Виж също...

Loading...