За петък максималните температури ще са от 8 до 18 градуса, през нощта по местата с надморска височина над 1500 метра ще вали мокър сняг

В петък през нощта, срещу събота, дъждове ще обхванат Западна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 8 до 3 градуса, по високите западни полета от 1 до 4 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10 градуса. Сутринта ще има мъгли и по поречията на Дунав и Марица, които бавно ще се разсейват и ще преминат в ниска облачност. Предиобед от запад облаците ще се уплътняват.
Следобед в югозападните райони и в Странджа ще завали дъжд. През нощта, срещу събота валежите ще продължават. По местата с надморска височина над 1500 метра дъждът ще преминава временно в мокър сняг.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса, в западните полета 8 – 10 градуса, а по Черноморието 15 – 16 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...