Кметовете на селата Велковци, Слаковци, Кошарево и Ноевци положиха клетва за 4-годишен мандат – ВИДЕО

Кметовете на кметствата в брезнишките села Велковци, Слаковци, Кошарево и Ноевци положиха клетва на първата тържествена сесия на Общински съвет-Брезник за мандат 2023 – 2027, предаде репортер на Zapadno.com.

Тържественото заседание се проведе в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. На нея присъстваха представители на общинската администрация, Общинска избирателна комисия-Брезник, местни институции, областният управител на област Перник Людмил Веселинов и заместник-областният управител Илинка Никифорова, граждани и медии.

Кметът на село Ноевци Асен Асенов беше преизбран на местните избори, които се произведоха на 29 октомври. С гласовете на 262-ма избиратели в Ноевци той спечели местния вот и трети мандат като кмет на местното кметство. Асен Асенов бе издигнат за кандидат за кмет от гражданската квота на политическа партия ГЕРБ.

Кметът на село Слаковци Димитър Димитров спечели изборите на 29 октомври с гласовете на 115 избиратели. Кандидатурата му беше издигната от политическа партия ГЕРБ.

Кметът на село Велковци Валентина Любенова спечели изборите в населеното място от първи тур с гласовете на 61 избиратели или 80,26 % от гласувалите на 29 октомври. Тя беше издигната за кмет от Българската социалдемократическа партия.

Кметът на село Кошарево Милка Боянова спечели втория тур на местните избори в населеното място. На балотажа за нея гласуваха 55 от избирателите. Тя вече има богат опит като кмет на селото, а на последните избори се яви като кандидат от коалиция “Алтернативата на гражданите”.

Вижте във видеото на Zapadno.com как четиримата кметове се заклеха (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер): 

Виж също...

Loading...