Със символ на благополучие брезнишките общински съветници започнаха мандат 2023 – 2027 – ВИДЕО+СНИМКИ

Новите общински съветници на Общински съвет-Брезник за мандат 2023 – 2027 положиха клетва. Полагането на клетва се случи на първата тържествена сесия на Общинския съвет, насрочена със заповед на областният управител на област Перник Людмил Веселинов, предаде репортер на Zapadno.com.

Сесията се състоя в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. На нея присъстваха представители на общинската администрация, Общинска избирателна комисия-Брезник, местни институции, областният управител на област Перник Людмил Веселинов и заместник-областният управител Илинка Никифорова, граждани и медии.

От политическа партия ГЕРБ в новия Общински съвет са Лина Симеонова, Веселин Крумов и Емилия Димитрова-Свиленова. Коалиция “Алтернативата на гражданите” е представена от Венцислав Митков, Радостина Алексиева и Иван Тинков. Българската социалдемократическа партия има свои представители и това са Катя Йорданова, Янка Хранова и Росен Огнянов. От “Земеделски народен съюз” са Веска Алексова и Светозар Найденов. От листата на коалиция “БСП за България” са Ваньо Добринов и Венета Петрова.

Всичките 13 общински съветника положиха клетва за вярност в делата си и работа, водена от интересите на гражданите. Интересен момент, който зоркото око на Zapadno.com забеляза, беше поставянето на стръкчета здравец до папките на част от новите общински съветници. На влизане в първата тържествена сесия здравецът им бе връчен. Това растение е символ на здраве, дълголетие и благополучие в българската народна култура.

Вижте във видеото на Zapadno.com как новите общински съветници положиха клетва и се разписаха на клетвени листове (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Разгледайте снимки от първата тържествена сесия на Общински съвет-Брезник за мандат 2023 – 2027:

Виж също...

Loading...