С мнозинство Иван Тинков сяда на председателското място на Общински съвет-Брезник за следващите 4 години

С тайно гласуване за председател на Общински съвет-Брезник за мандат 2023 – 2027 беше избран Иван Тинков. Изборът се проведе на първото тържествено заседание на Общинския съвет, свикано от областният управител на област Перник Людмил Веселинов, предаде репортер на Zapadno.com.

На сесията, която се проведе в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”, избраните на 29 октомври общински съветници положиха клетва. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Със символ на благополучие брезнишките общински съветници започнаха мандат 2023 – 2027 – ВИДЕО+СНИМКИ.

След полагането на клетва беше избрана комисия с членове от новите съветници за избор на председател на Общинския съвет. В състава на комисията влязоха Росен Огнянов, Радостина Алексиева и Венета Петрова. Съветниците гласуваха за единственият предложен кандидат за председател, а именно Иван Тинков. Тайното гласуване определи кандидатурата на Иван Тинков за председател на Общински съвет-Брезник с 9 гласа. С “не подкрепям никого” гласуваха трима съветници, а една бюлетина беше недействителна.

Иван Тинков беше председател на Общинския съвет и в мандат 2019 – 2023. Пред присъстващите в залата той се обърна с думите: “Това, което казах преди 4 години, когато бях избран от вас, ще го кажа и сега. Да загърбим теснопартийните и личните пристрастия и да работиме за града, за Брезник и за брезничани”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...