Кметът на община Брезник Васил Узунов: Започвам по нов начин, надявах се, че всички виждат това, което се случва

Приоритетите на община Брезник ще се виждат ясно за обществеността чрез сайта на общинската администрация и медиите. Тази заявка даде лично преизбраният за четвърти мандат кмет на община Брезник Васил Узунов след полагането на клетва, предаде репортер на Zapadno.com.

Васил Узунов беше преизбран за кмет на община Брезник с вота на 1 946 избиратели или 60,91 % от гласувалите на местните избори в Брезнишко, които се произведоха на 29 октомври. Това е четвърти кметски мандат за него и го прави най-дълго управлявалият кмет на Брезник от демократичните промени насам. Вчера той положи клетва като кмет и даде първо интервю след преизбирането си. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Васил Узунов се закле във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите на община Брезник – ВИДЕО.

В края на предизборната кампания Узунов благодари и на критиците си за допуснатите според тях грешки. “Тяхната обратна връзка ме мотивира да бъда още по-прецизен в действията си”, заяви на 27 октомври вече преизбраният кмет на Брезник Васил Узунов. Пред журналисти той даде заявка за повече публичност. “Вече започвам по нов начин. Досега не обявявах. Надявах се, че всички виждат това, което се случва. Убедих се, че никой не вижда. Така че приоритетите на сайта на Общината, чрез вас, всеки ще ги развестява”, каза Узунов. На въпрос дали ще прави промени в екипа си, той отговори: “Не. Аз обичам такава крушка, която свети, да не я сменям”.

След тези местни избори още 3 села в Брезнишко имат свои избрани кметове. Това са Слаковци, Велковци и Кошарево. Мнението на кмета на община Брезник е, че най-добрият вариант е всяко село да може да избира местния кмет. “Всеки да си отговаря пред избирателите си. Много е добре така. Аз се радвам за тази промяна, която направи възможен изборът на населените места над 100 жители”, каза Васил Узунов. Той предстои да проведе среща с кметските наместници в Брезнишко, на която самите те ще решат дали остават в екипа му.

От предизборните срещи с жители на община Брезник Узунов е видял, че са скромни откъм желания. “Те искат единствено да имат вода, да им е изчистено, да свети уличното, да имат добра инфраструктура. Това е във всичките мандати. И вие разбирате, че това, което зависи от кметовете ние го правим. Но когато има форсмажорни обстоятелства като пандемията или кризата. Не зависи всичко от нас. Това са нещата, които ние трябва да продължим да работим. Който е пожелал да развива бизнес на територията на община Брезник – на всеки му е съдействано, на никого не е пречено това нещо. Но ние не можем да довеждаме насила някого. Това, което чувах ще докарат. Недейте, нека не докарваме. Дайте на тези, които искат, да не им пречим, а да им помагаме”, каза Васил Узунов.

Виж също...

Loading...