Дневните температури в неделя ще са без промяна, но валежите ще спират и слабо ще се затопли

В неделя валежите ще спират, а над северните райони ще се покаже студено слънце, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 10 до 5 градуса. През деня ще има разкъсана облачност, с повече слънце над Дунавската равнина. Над планините ще има значителна облачност.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса, в западните полета 8 – 10 градуса, а по Черноморието 19 – 20 градуса.

Времето в Европа

Хладни и влажни въздушни маси обхванаха и Балканите. По-студените и влажни въздушни маси се задържат над централноевропейските страни. По-съществени ще бъдат валежите в Западна Франция и в Прибалтийските страни.

Времето през следващите дни

В неделя валежите спират и слабо ще се затопли. В понеделник се очакват сутрешни мъгли и слънце през деня. Следобед и през нощта, срещу вторник, започва нов дъждовен период със захлаждане и интензивни валежи в Южна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...