Брезник и Трън получават над 53 хиляди лева за обезщетения в образователни институции за месеците юли и август

Над 53 хиляди лева получават Общините Брезник и Трън за обезщетения в образователни институции, предаде репортер на Zapadno.com.

На 1 ноември правителството отпусна 29 968 263 лева за финансово осигуряване на дейности по национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2023 година. Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците юли и август 2023 година при намаляване на числеността на персонала в образователните институции при промяна на структурата и състава, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание, поясниха от правителствената информационна служба.

За бюджета на Община Брезник са одобрени 30 164 лева, а за общинската администрация в Трън – 23 270 лева. Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на Общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности. Финансирането е за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за национални програми за развитие на образованието за 2023 година.

Виж също...

Loading...