В сряда през страната ще премине хладна вълна с валежи от дъжд, главно в западните и източните райони

В сряда ще премине бързо хладна вълна с валежи от дъжд, по-съществени в западните и в източните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 8 до 3 градуса, по Черноморието до 9 градуса. Сутринта над северните райони облачността ще бъде значителна, а на юг облаците ще бъдат разкъсани. През деня с усилване на вятъра облаци ще залеят и Тракия. Следобед над страната облачността ще бъде значителна с превалявания в Западна България и в Странджа.

Вятърът при земята ще бъде от северозапад умерен със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат силни ветрове от северозапад със скорости до 90 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, по Черноморието 19 – 21 градуса.

Времето в Европа

Хладни и влажни въздушни маси на последователни вълни обхващат Балканите, като над Гърция се образуват плитки циклони, които ще носят дъждове и над България. По-студените и влажни въздушни маси се задържат над централните и северни територии, в края на седмицата ще достигнат до Балканите и съществено ще понижат температурите. По-съществени ще бъдат валежите в Южна Германия, в Западните Балкани и на изток над северните части от Украйна.

Времето през следващите дни

В сряда ще премине бързо хладна вълна с валежи от дъжд, по-съществени в западните и в източните райони. В четвъртък отново намелените видимости и есенните мъгли ще бъдат често явление. В петък се задават от запад дъждовни облаци с валежи от дъжд, а по високите полета от мокър сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...