Загиналите по пътищата в област Перник са намалели драстично, но ранените са повече в сравнение с 2022 година

539 пътнотранспортни произшествия са настъпили на територията на област Перник от началото на година до настоящия момент. За същия период на 2022 година пътнотранспортните произшествия в региона са били 526, предаде репортер на Zapadno.com.

Тежките пътнотранспортни произшествия в област Перник, които са настъпили от началото на 2023 година до момента, са 63 или с едно повече спрямо същия период на 2022 година. В резултат на произшествията са загинали две лица, а през 2022 година броят им е значително по-голям – 14. Ранените в резултат на пътнотранспортни произшествия са 68, а през 2022 година са били 64. “За зимния период на миналата година е характерно това, че настъпиха 8 пътнотранспортни произшествия с пешеходци. В резултат на тях нямаме загинал пешеходец, но има ранени хора”, каза началникът на сектор “Пътна полиция” към Областна дирекция на МВР-Перник главен инспектор Симеон Георгиев.

Пътната полиция в област Перник призовава пешеходците да бъдат видими на пътя с дрехи, които да имат светлоотразителни елементи. “Това важи особено за децата. А водачите призоваваме да проявяват търпимост и толерантност, особено на местата, където пресичат пешеходците”, каза още главен инспектор Симеон Георгиев.

От утре до края на годината в областта ще се проведе полицейската акция “Зима”. Полицаите ще съдействат и на пътноподдържащите фирми с информирането им при констатиране на участъци със заледявания. Прочетете още по темата в публикацията: Заледените участъци по пътищата в област Перник ще се следят и от полицията през зимния сезон – ВИДЕО.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...