Ликовете на сурвакари от групата на село Садовик рекламират буркани с пчелен мед от Ковачевско

Сурвакарски костюми и ликове на сурвакарската група на брезнишкото село Садовик се появиха на буркани с пчелен мед, предаде репортер на Zapadno.com.

Медът в бурканите е от пчелина на земеделския производител Иво Милославов от ковачевското село Светля. Етикетът събира в едно български шевици, цветовете на знамето на България и два сурвакаря или сировичкари (както ги наричат в Садовик) от групата на брезнишкото село. От сурвакарската група на Садовик се похвалиха с рекламата на ликовете и костюмите на буркана с мед.

Идеята за оформлението на етикета на земеделския производител, който поръчал изработката в рекламна агенция. От агенцията първоначално предложили проект с костюми и ликове от Северна България, но Иво Милославов държал на бурканите да са сурвакари от област Перник. Рекламната агенция преправила проекта и отпечатала етикетите, сподели за Zapadno.com Иво Милославов. Медът от неговия пчелин може да бъде открит в магазин “Джулиана” на улица “Кракра” в Перник.

Сурвакарската група на село Садовик наброява 130 – 140 сурвакари. Най-възрастният е Кайчо Величков, който е на 60 години, а най-младият участник е 2-годишното момче на помощник-водача на групата Ивайло Николов. Водач на групата е Александър Величков. В сградата на кметското наместничество на селото е ремонтирана стая, в която се съхраняват награди от участията на сурвакарската група.

Снимка: Сурвакарската група Садовик

Виж също...

Loading...