Областен отдел “Автомобилна администрация”-Перник: Нарушенията, които водачите правят, са свързани с работното време и технически неизправности

Стандартните нарушения се констатират при водачи на пътя по време на проверки от страна на Областен отдел “Автомобилна администрация”-Перник. Това каза за Zapadno.com началникът на Областен отдел “Автомобилна администрация”-Перник Валентин Борисов по време на пресконференция в Областна дирекция на МВР-Перник.

Контролните функции на Областния отдел “Автомобилна администрация” са насочени към обществения превоз за пътници и товари. “Имаме дежурни екипи, които дават дежурства, както през деня, така и нощно време. Следят също за безопасността и техническата изправност, предимно гуми, осветление, укрепването на товара. Следи се и за спазването на работното време и на почивките”, каза началникът на Областен отдел “Автомобилна администрация”-Перник Валентин Борисов.

Отделът участва и в проверки на пътя заедно с пътните полицаи. Нарушенията, които Областен отдел “Автомобилна администрация”-Перник установява са свързани с неспазване на работното време или технически неизправности по превозните средства. И български, и чуждестранни шофьори правят такива нарушения на пътя.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...