В петък от запад ще се задават дъждовни облаци и с понижение на температурите в западните райони и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг

В петък започва дъждовен период, с интензивни валежи в южните райони. В събота и в неделя ще вали мокър сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 8 до 3 градуса, по високите западни полета до 2 – 1 градуса, а по Черноморието до 9 – 11 градуса. Сутринта отново ниските облаци и есенните мъгли ще бъдат често явление у нас. Следобед облаците ще се уплътняват. От запад ще се задават дъждовни облаци с валежи от дъжд. Ще се понижат чувствително температурите и през нощта срещу събота, в западните райони и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

Вятърът ще при земята ще бъде слаб от запад-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 13 до 17 градуса, по Черноморието 15 – 16 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...