Читалището в Брезник ще посрещне с граовско гостоприемство представители на читалища от област Враца

Брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” ще посрещне секретари, председатели и други представители на читалища от област Враца. Днес гостите от Северозападна България ще посетят община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Читалището-домакин ще посрещне гостите с кратка програма, изнесена от самодейци. Представителите на читалища от Врачанско ще могат да разгледат изложбата “От девети до десети – времето на социализма”, която е експонирана в бившето училище по селско стопанство в град Брезник. Домакините ще покажат граовското гостоприемство, с което се слави Граово.

Групата от Северозападна България ще посети и друго интересно място в Брезнишко – Църногорския манастир над село Гигинци.

Гостите от област Враца участват в семинар, който вчера беше открит в Перник. Участие в него взеха представители и на читалища от села в община Брезник. Прочетете още по темата в публикацията: Секретарите на читалищата в селата Ноевци, Долна Секирна, Сопица, Велковци и Кошарево обогатиха знанията си на семинар.

Виж също...

Loading...