В неделя в западните и северни райони ще вали мокър сняг, нов циклон се задава към България – ВИДЕО

В неделя в западните и северни райони на страната ще вали мокър сняг. Очакваната снежна покривка до 3 – 5 сантиметра, бързо ще се топи, съобщи метеорологът Петър Янков.

В понеделник вятърът ще отслабне, ще има сутрешни мъгли с повече слънчеви часове през деня. Във вторник ще се затопли със заоблачаване като към България се задава нов средиземноморски циклон. В сряда ще вали предимно дъжд, по планините сняг. В четвъртък ще бъде дъждовно с интензивни валежи в южните райони, а по високите западни полета ще вали мокър сняг. В петък след временно спиране на валежите, следобед отново ще вали есенен дъжд, с по-интензивни валежи в Дунавската равнина. В Предбалкана ще вали дъжд и сняг. Облачно, без валежи ще бъде в южните райони.

Вижте във видеото на Meteo Tv как ще се придвижва средиземноморският циклон над България през следващата седмица (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...