В помощ на трънчанка със заболяване ще се организира благотворителен футболен турнир в навечерието на празниците

Благотворителен футболен турнир ще се проведе на 23 декември в град Трън. Спортното събитие ще е в подкрепа на трънчанката Лили, която страда от тежко заболяване, предаде репортер на Zapadno.com.

Жади и Борис Благоеви са сред инициаторите на предстоящото благотворително събитие. Семейството е участвало в организирането и на други каузи, основно в Пловдив. Жади има родословни корени от трънското село Зелениград. Връзката с Трънско е и причината семейство Благоеви да подадат ръка на трънчанката Лили. “Жената е онкоболна, доколкото разбрах. Преди няколко години загубва съпруга си при катастрофа в Румъния. С две деца е. Решихме да помогнем на това семейство. След разговор с кметицата на Трън и с няколко футболни хора от отбора на “Ерма” (Трън) решихме да направим футболен турнир на 23 декември. Тепърва започнахме да работим относно организацията и предстои записването на отбори, как ще протече турнирът и така”, каза за Zapadno.com Борис Благоев.

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова отбеляза, че предстои провеждането на среща, на която ще се уточнят детайлите за провеждането на благотворителния футболен турнир.

Турнирът ще се проведе на игрището за футбол на малки врати в Трън. По спортно-техническата част работят футболистът на “Ерма” (Трън) Станислав Василев и Борис Благоев, който е бивш играч на професионален футболен клуб “Ботев” (Пловдив).

За подпомагане каузата по набиране на средства за лечението на Лили е разкрита банкова сметка, която може да видите в края на текста. Трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” също се включва в кампанията с поставена дарителска кутия в библиотеката в читалищната сграда. Всеки, който не може да присъства на благотворителния турнир на 23 декември, може да подпомогне събирането на средства чрез дарителската кутия в учреждението.

Сметка: BG64STSA93000019490894

BIC: STSABGSF

Лиляна Евгениева Асенова

Допълнителни въпроси и разяснения по темата могат да бъдат отправяни към Борис Благоев на телефон 0895 472 773.

Виж също...

Loading...