Брезнишки ученици посетиха двете църкви в Брезник и получиха Евангелие за деца в чест на Деня на християнското семейство

В Деня на християнското семейство, който се чества на Въведение Богородично, ученици от брезнишкото средно училище “Васил Левски” са посетили двете църкви в град Брезник, видя Zapadno.com.

Ученици от начален етап на образование в училището са посетили храм-паметник “Свети Георги Победоносец” и енорийския храм “Света Петка”. В двете църкви децата са били посрещнати от духовници.

За празника учениците са рецитирали стихове, представили са две притчи и са отправили молитви за семействата, поясниха от ръководството на средно училище “Васил Левски”. Учениците са получили подарък за Въведение Богородично – Евангелие за деца.

Денят на християнското семейство се чества на големия православен празник Въведение Богородично. С решение на Светия Синод на Българската православна църква от 1929 година празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж.

Снимка: средно училище “Васил Левски”

Виж също...

Loading...