Колко време съоръженията към спортния комплекс в град Трън ще останат здрави?

Мултифункционалното спортно игрище към спортен комплекс в град Трън е обновено с нова настилка, седалки и съоръжения към него. Ремонтът все още не е завършен докрай, тъй като Община Трън не се е разплатила с фирмата-изпълнител и приела документите. Това стана ясно по време на заседание на Общински съвет-Трън, на което кметът на общината Цветислава Цветкова направи разяснение на въпроси от съветници, предаде репортер на Zapadno.com.

Ремонт на съществуващите спортни съоръжения в град Трън се извършва с финансови средства от общинския бюджет. За дейностите е избрана пернишката фирма “ЕС Строй Груп” ЕООД. Фирмата е спечелила обществената поръчка, която Общината обяви през лятото. Предложената сума за извършване на дейностите от страна на фирмата е 86 132 лева и 30 стотинки без включен ДДС или 103 358 лева и 76 стотинки с ДДС.

Демонтаж на съществуващи седалки и на съществуваща настилка, ремонт на съществуващо електрическо табло и осветителни тела са част от дейностите, които фирмата-изпълнител трябва да извърши за срок не повече от 40 дни.

Комплексът се охранява от камери и покрай ремонта две от тях са били демонтирани. След приключване на дейностите камерите отново ще бъдат монтирани. Тема на дискусия по време на първото работно заседания на новия Общински съвет бяха записите от охранителните устройства.

Zapadno.com припомня, че през есента на 2018 година състоянието на реконструираното с пари от европейските и българските данъкоплатци беше плачевно. Прочетете още по темата в публикацията: Как инвестиция от близо 4 милиона лева промени качеството на живот в Трън?

Виж също...

Loading...