Утре ще вали дъжд с по-интензивни валежи в западните и северни райони, по планините ще духат ветрове със скорости до 80 километра в час

В сряда ще вали предимно дъжд, по-интензивно в западните и северни райони, по планините сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 7 до 2 градуса, по високите западни полета и в Добруджа до 1 – 0 градуса, по Черноморието до 4 градуса. Предиобед ще вали в западните и северни райони, а следобед дъждовно време се очаква и по Черноморието. Слабо ще превалява в Централна България. В планините над 2000 метра ще вали сняг.

Вятърът ще бъде от север-североизток слаб до умерен със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат силни ветрове от запад-югозапад със скорости до 80 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, в североизточните и северозападни райони, и по Черноморието до 14 – 15 градуса.

Времето в Европа

Хладни и влажни въздушни маси на последователни вълни обхващат Балканите, като валежите над централните и южни части от полуострова ще бъдат интензвни. По-студените и влажни въздушни маси се преместват над източните територии от континента, но за кратко. В средата на новата седмица нова порция студени въздушни маси през Централна Европа ще достигат до Балканите. Над Европа по-съществени ще бъдат валежите в централноевропейските страни, предимно от дъжд, а в Прибалтика, в Източна Украйна и Южна Русия дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще бъде дъждовно с по-нтензивни валежи в източните райони, а следобед валежите ще спират.
В петък след временно спиране на валежите, следобед отново облаците ще се уплътняват. В събота се очакват дъждове, по планините мокър сняг, по-интензивни в Западна и в Северна България. В Западна Стара планина, в Пирин и в Рила ще вали дъжд и сняг. Облачно, без валежи ще бъде в южните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...