Брезнишката мина отблизо – вижте кой избра рудника за свой дом – СНИМКИ

Не всеки ден може да се види отблизо какво представлява дейността на подземен рудник. Такъв шанс имаха тази седмица близо дузина служители и приятели на минното дружество “Брезник Минералс”, предаде репортер на Zapadno.com.

На 21 ноември, в Деня на християнското семейство или Въведение Богородично, дружеството проведе инициативата “Ден на отворените врати”. Посетителите този път бяха само хора, които са лично поканени от екипа на “Брезник Минералс”. “Дадохме начало на тази инициатива, като нашите служители сами поканиха свои близки, приятели и познати, за да им покажат лично къде работим, какво работим и как работим”, обявиха от дружеството с уточнение, че предстои да направят отворена покана към всички други желаещи.

Това не е първо посещение на външни лица в обектите на минното дружество. Но за първи път групата е разнородна и няма конкретна информационна или професионална цел на визитата си. Всяка подобна обиколка започва със запознаване с правилата за безопасност, обличане със специално облекло и каски.

В Деня на отворените врати представянето на дейността включваше ядкохранилището на територията на бившето поделение в града, прокопаната първа минна изработка под земята, временните обекти на повърхността и първите изградени постройки от бъдещия минен комплекс.

В продължение на повече от четири часа, служители на фирмата разясняваха спецификата на работа и отговаряха на въпроси на посетителите.

Вижте гнездата на лястовиците, които са избрали рудника за свой дом и разгледайте останалите снимки от Деня на отворените врати:

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и “Брезник Минералс”

Виж също...

Loading...