С допълнителни 4 093 лева Общините Брезник и Трън ще мотивират деца и ученици за системни занимания с физически упражнения и спорт

Общо 4 093 лева са одобрените допълнителни трансфери за 2023 година, които Общините Брезник и Трън получават. Средствата са за физическа активност и спорт за децата и учениците в общинските детски градини и училища, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните трансфери бяха одобрени от правителството на заседание миналата седмица. Средствата се отпускат на базата на разработени от детските градини и училища проекти. С тях се финансират дейности, свързани с подготовката и участието в учебната и спортносъстезателната дейност. Целта е да се мотивират децата и учениците за системни занимания с физически упражнения и спорт, поясниха от правителствената информационна служба.

За Община Брезник са одобрени 2 546 лева, а за общинската администрация в Трън – 1 547 лева или общо 4 093 лева за двете Общини. Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на Общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...