В петък през деня облачността ще се уплътнява, а през нощта в западните райони валежи ще преминават в сняг

В петък облаците ще се уплътняват. Следобед и през нощта ще вали дъжд в западните и северни райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 8 до 3 градуса, по високите западни полета до 3 – 4 градуса. През деня облачността ще бъде значителна като следобед ще се уплътнява от северозапад. Ще вали в западните и северни райони, с по-интензивни валежи по поречието на Дунав. През нощта валежите ще обхващат и южните райони, в западните райони ще преминават в сняг.

Вятърът ще бъде от югозапад до умерен със скорости до 30 километра в час, късно следобед и през нощта от северозапад и ще започне пренос на по-студен въздух. По високите части на планините ще духат силни ветрове от запад-югозапад със скорости до 70 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, в североизточните и северни райони, северно от планините до 17 градуса, и по Черноморието до 15 – 16 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...