Какво се случва на детската площадка в трънското село Ездимирци и защо крави пасат край нея – СНИМКИ

Детската площадка за игра в трънското село Ездимирци осъмна с разпръснати или счупени съоръжения, съобщи за Zapadno.com Гергана Георгиева от населеното място.

Мястото за игра на деца е единственото обособено такова в Ездимирци. Намира се в махала “Стубол” и е в частен имот. Обособена е това лято от Гергана Георгиева с помощта на местни жители и Община Трън, която пък е дарила използвани детски съоръжения. Оградена е със сезал и са поставени пейки от дървени палета.

Тази седмица детската площадка е осъмнала със съборени и разпръснати играчки и елементи, а една маса е счупена. Възмущението на Гергана Георгиева идва от това, че в пространството за игра е навлязла крава и от нея са заснети и други крави в близост до площадката. Играчки и елементи са разпръснати, а масата е счупена от крави на местния животновъд Стефан Йорданов, споделя Гергана Георгиева. Към животновъда местни са пускали жалби.

Животновъдът Стефан Георгиев притежава 120 декара земя в землището на село Ездимирци. Площите са разпръснати из района на цялото населено място и се използват като пасища за кравите. Той отговори, че не всички крави, които ходят в населеното място, са негови. Неговите крави са регистрирани по надлежния път и имат ушни марки, а другите крави в района нямат такива и няма как да се разбере чий са. Това е причината кравите му да са набеждавани за различни случаи в Ездимирци, както и в конкретния с детската площадка. Разнесените предмети от площадката си обяснява от силен вятър, който е духал тези дни. Със стадото се движи и човек, но понякога му се налага да се стопли и да влезе при някого да пие кафе. “Може да се случи. Това е животно, те минават”, каза Стефан Йорданов. Според него не е нещо необичайно в селото да има селскостопански животни.

Разгледайте снимки от детската площадка в Ездимирци и крави заснети в района на мястото за игра на деца:

Снимки: Гергана Георгиева

Виж също...

Loading...