Кои автомобили не могат да се движат през централния площад на Брезник и част от главните улици в града

Нови пътни знаци са монтирани по главния път, който преминава през град Брезник. Те указват кои превозни средства трябва да се движат след тях и по указаната с други пътни знаци посока, предаде репортер на Zapadno.com.

Знаците са монтирани на кръстовищата на улиците “Жданов” и “Мала река”, както и “Ангел Коцелянов” и “Георги Ив. Бунджулов”. Всъщност те не въвеждат нещо ново, а подпомагат с допълнителна информация вече указаното движение на товарни автомобили над 1 тон и половина. Движението по този начин се извършва от 20 години и целта е районът на централната градска част да не се изпълва с товарни автомобили, поясни за Zapadno.com кметът на община Брезник Васил Узунов.

Табелите указват движението на товарните автомобили надясно или наляво, в зависимост от влизането им в града по главния път (от Перник или от Трън). Те са от групата “Ж” или пътни знаци за указване на направления, посоки, обекти и други. Под тях са добавени нови знаци, които са от групата “Т” или допълнителни табели.

Новите табели са монтирани тази година от Община Брезник и са точно под знаците, указващи посоката на движение на товарни автомобили над 1 тон и половина. За пътническите бусове на фирмите за обществен превоз на пътниците не важи определената със знаците посока на движение, тъй като те не са товарни автомобили. От Община Брезник издават разрешение за товарните автомобили над 1 тон и половина, които имат необходимост да зареждат магазини или извършват друга дейност в централната градска част, да преминават след пътните знаци за посоката на движение на такива превозни средства.

Виж също...

Loading...